Skiën in Turkije, het is mogelijk


Skiën in Turkije, het is mogelijk

Het is bijna niet in te denken maar zelf in Turkije kun je skiën, snowboarden en sleeën. Turkije heeft een bergachtig landschap en hierdoor valt er in de wintermaanden in bepaalde regio's ook sneeuw. Turkije is absoluut nog niet populair als wintersportbestemming maar het is wel een bestemming die tot de mogelijkheden behoort.

Drie skigebieden voor een heerlijke afdaling

In totaal telt Turkije drie wintersportgebieden, te weten Uludag, Palandoken en het bekendste skigebied van Turkije ligt in de buurt van Istanbul en dat is Kartalkaya. Dit gebied ligt tussen Ankara en Istanbul en op ongeveer 30 kilometer afstand van de stad Bolu. Ski Kartalkaya heeft 30 kilometer aan piste en dat is niet veel maar als je je bedenkt dat je lekker in de ochtend een paar afdalingen pakt en in de middag weer aan het strand kunt liggen onder de heerlijke Turkse zon. Je kunt in Turkije je zonvakantie combineren met je wintersport vakantie. Sla twee vliegen in één klap met een vakantie naar Turkije.

Nederlanders zullen niet gauw naar Turkije gaan voor een skivakantie

Vrijwel niemand weet dat skiën mogelijk is in Turkije. De skigebieden zijn hierdoor niet overvol maar de plaatsjes zijn absoluut niet ingericht voor toeristen. Dit is ontzettend jammer en daarom zal het wintersportgevoel waarschijnlijk niet aanwezig zijn in deze leuke gebieden. Het is ook helemaal niet in te denken dat Nederlanders naar Turkije gaan voor een skivakantie. Nederlanders denken nu eenmaal bij Turkije alleen maar aan zon, zee, strand en een all inclusive accommodatie. Toch kiezen de meeste Nederlanders toch voor een zonvakantie als ze naar Turkije gaan. Side is één van de populairste bestemmingen. Veel Nederlanders kiezen voor het Turquoise resort in Side. Wil u meer lezen over dit hotel bekijk dan de website: https://www.turquoiseside.nl/

Skigebieden liggen aan de andere kant

Daarbij komt kijken dat alleen Ski Kartalkaya dichtbij de kust ligt en het mogelijk is om een ski en zonvakantie te combineren. Maar dan zit je wel aan de andere kant van Turkije. Nederlanders vertrekken in de zomermaanden altijd naar de Turkse Rivierá of de Egeïsche Kust en deze gebieden liggen ver van alle skigebieden af.

Je moet ook niet verwachten als je op skivakantie gaat naar deze gebieden dat je hotels aan zult treffen zoals aan de Turkse Rivierá of de Egeïsche Kust. Er zijn wel all inclusive hotels te vinden in de buurt van de skigebieden maar deze hebben veel minder faciliteiten.

Update: dinsdag, 17 maart 2015
Sanne
1648
Gepubliceerd op zondag, 26 oktober 2014

Reviews Skiën in Turkije, het is mogelijk

(0 beoordelingen)