Een goede voorbereiding voor de wintersportvakantie


Een goede voorbereiding voor de wintersportvakantie

Voor het aankomende wintersport seizoen is ook dit jaar een goede voorbereiding van belang. Maximaliseer jouw ski plezier met onze ski vakantie tips.

Wintersport is een actieve vakantie

Een wintersport vakantie is niet bepaald een luie zonvakantie. Je staat elke dag op de piste en vraagt op zo'n dag wel wat extra inzet van je lichaam. Je gebruikt andere spieren dan normaal. Zorg dus dat je fit bent en een goede conditie hebt. Voorkom hiermee ook blessures tijdens je wel verdiende wintersport. Eet gezond en begin alvast met sporten. Hou je niet zo van de sportschool? Ook thuis niet de discipline om kracht training vol te houden? Geen zorgen, fietsen en zwemmen is een hele goede conditie trainer. Tegelijk train je bijna alle spieren in jouw lichaam. Dit alles met ook nog eens minimale belasting voor het lichaam. Een goede voorbereiding voor de wintersport dus... Ook voor de minder fanatieke sporters onder ons.

Bij elke sport hoort een goede uitrusting

Natuurlijk wil je ook beschikken over een goede ski uitrusting. Goed passende skischoenen zijn erg belangrijk. Ook zijn de afmetingen van je ski’s, stokken en snowboard van belang voor de beste controle en de minste kans op blessures of ongelukken. Begin alvast eens wat rond te sneupen. Online kun je al heel wat ideeën op doen, bijvoorbeeld bij A.S.Adventure. Naast technisch en ergonomisch goede uitrusting, is een beetje stijl natuurlijk ook niet verkeerd op de piste. De nieuwe collecties en de laatste wintersport mode zijn alweer volop verkrijgbaar bij winter-geest.nl.

De auto gaat ook niet elke dag op wintersport vakantie

Ga je met de auto naar jouw ski bestemming? Vergeet dan niet dat deze reis ook voor de auto een extra inspanning is. Geef je auto dus nog even een beurt voordat je op reis gaat. Ververs de olie en vergeet vooral ook niet de antivries. Controleer ook even of je reserve onderdelen en klein autogereedschap aanwezig zijn in de auto. Pech onderweg is nooit leuk. Zeker niet als je onderweg bent naar je ski oord en al met je voeten in de sneeuw staat. Zorg dus ook voor een "overlevingspakket”: Eten, drinken, warme dekens, waxinelichtjes en een lijst met alarmnummers. Voor alles wat je vooral niet moet vergeten hebben we een handige checklist gemaakt.

Winterbanden

Voor de aanschaf van winterbanden is nu het juiste moment. De voorraad is nu maximaal aangevuld en de vraag is nog erg laag. Haal ze dus nu al in huis, voordat jouw maat banden niet meer leverbaar is. Als je banden bij bandenconcurrent.nl besteld kan je ze handig laten bezorgen bij een garage bij jou in de buurt. Maak hierover natuurlijk wel van te voren met de betreffende garage een afspraak. De beste tip is toch nog: koop winterbanden met velg. Eenvoudige stalen velgen zijn niet duur en besparen elk jaar de tijd en kosten van banden verwisselen.

Sneeuwkettingen

Heuts Automaterialen

Sneeuwkettingen zijn altijd goed leverbaar bij heuts.nl. Het is van groot belang voor de veiligheid dat je de juiste maat hebt. Heb je ondertussen een andere auto gekocht? Controleer dan goed of de sneeuwkettingen ook bruikbaar zijn voor de nieuwe situatie. Heb je nog nooit een sneeuwketting uit de verpakking gehad? Het is een grote ergernis om tijdens je vakantie, halverwege de berg, met je enkels in de sneeuw en je snuit in een sneeuwbui, voor het eerst je kettingen om je wielen te moeten leggen. Oefen thuis dus met je sneeuwkettingen. Bijvoorbeeld nu, op een mooie rustige zonnige herfstdag!

Skiboxen en dakkoffers

Al met al moet je eigenlijk heel wat meenemen voor een wintersport. Gaan de kids ook nog mee? Dan zit een gemiddelde auto vrij snel vol. Een overbeladen kofferbak is niet alleen erg onhandig als je net even dat ene dingetje zoekt, het is ook nog eens gevaarlijk bij een auto-ongeluk of noodstop. Gelukkig is voor elk probleem een oplossing. Bij heuts.nl heb je een ruime keuze autoboxen/skiboxen/dakkoffers met snelle levering en 14 dagen niet goed geld terug garantie.

Welke koffer neemt u mee op wintersport vakantie?

En zo heb je, zelfs in dit vroege stadium, al heel wat gedaan voor een goede wintersport voorbereiding. Nu nog dat pak sneeuw!

Update: zaterdag, 30 september 2017
Emiel
1681
Gepubliceerd op maandag, 28 oktober 2013

Reviews Een goede voorbereiding voor de wintersportvakantie

(0 beoordelingen)