Wintersporter de dupe van wirwar van regels


Wintersporter de dupe van wirwar van regels

In de verschillende Europese landen zijn veel verschillende veiligheidsregels waarmee de weggebruikers te maken hebben. Hier moet een einde aankomen, aldus de RAI Vereniging in het Algemeen Dagblad.

Strenge regels voor uw wintersport

Daar waar in Nederland automobilisten niet verplicht zijn een brandblusser, gevarendriehoek of verbandtrommel aan boord te hebben, is dit in veel wintersport landen wel verplicht. Winterbanden zijn in Nederland ook niet verplicht. In veel wintersportlanden, zoals Zwitserland, Oostenrijk of Frankrijk zijn deze regels veel strenger. Wanneer u uw veiligheidsuitrusting niet in orde heeft, loopt u het risico op hoge boetes of zelfs strafvervolging.

Veiligheidsuitrusting voor in de auto

Om het voor de Nederlandse automobilist gemakkelijker te maken in de wirwar van regels in de verschillende Europese landen, wil RAI dat er onderzoek gedaan wordt naar een verplichte veiligheidsuitrusting voor in de auto. Er zijn echter twijfels of een verplichte veiligheidsset de veiligheid ook daadwerkelijk zal verhogen. Het voorkomt in ieder geval torenhoge boetes voor u als wintersporter in de wintersportlanden.

Veilig Verkeer Nederland steunt de oproep van de RAI Vereniging tot een onderzoek naar een verplichte veiligheidsuitrusting, als daar uitblijkt dat dit de verkeersveiligheid verhoogd. Veilig Verkeer Nederland is tegen het verplichten van een dergelijke uitrusting en gaat uit van de verantwoordelijkheid van de automobilisten zelf.

Wanneer u binnenkort op wintersport vakantie gaat, zorgt u er dan voor dat u de juiste voorbereidingen heeft getroffen. Nieuwe winterbanden of sneeuwkettingen bestelt u snel en gemakkelijk bij de bandenconcurrent of sneeuwkettingen online.

Bron: AD

Update: dinsdag, 19 januari 2016
Willem
1590
Gepubliceerd op dinsdag, 10 december 2013

Reviews Wintersporter de dupe van wirwar van regels

(0 beoordelingen)