menu

Voorbereiding

Wintersport voorbereiding. De leukste vakantie-weetjes en tips en tricks. Voor een goed verzorgde skivakantie zonder zorgen.

29 oktober 2016
Judith
1241

Vakantie is vakantie, of je nu naar de zon of naar de sneeuw gaat. En wie kijkt daar nou niet naar uit? Het is al jaren niet ongewoon meer om het vliegtuig te nemen in plaats van de auto of de bus.

Wanneer je zelf bijvoorbeeld met de wintersport alle skispullen huurt op de bestemming, kan het zelfs voordeliger zijn om richting de sneeuw te vliegen. Je kunt lekker slapen onderweg en voor je het weet ben je op de bestemming: heerlijk!

Wat tegenwoordig bijna onlosmakelijk verbonden is met vliegen, is het parkeren van de auto op Schiphol. De winter is er in volle gang en in het openbaar vervoer betekent dat (in ieder geval in Nederland): blaadjes op het spoor, bevroren wissels of zelfs sneeuw. Kortom, vertraging! Gelukkig zijn er tegenwoordig talloze opties om de auto goed en veilig op en nabij Schiphol te parkeren voor een korte of een langere periode. Smart parking, valet parkeren of een hotel in combinatie met een parkeerplek zijn goede voorbeelden. De prijzen voor parkeren op Schiphol blijven door de groeiende concurrentie sterk dalen.

29 oktober 2016
Emiel
1757

Dek uzelf in voor schade, diefstal en ongevallen. Een wintersport-verzekering heeft u hier snel en voordelig geregeld. Ook voor een weekend wintersport.

Je hoopt natuurlijk het nooit nodig te zijn, maar het is altijd verstandig er één af te sluiten. Een wintersport reisverzekering of doorlopende reisverzekering. Een vervelende gebeurtenis heeft altijd een negatieve invloed op uw vakantieplezier. Of het nu om een gestolen skihelm gaat of een ziekenhuisopname in het buitenland is. Vaak wordt de schade niet geclaimd. Wanneer u altijd een schadeformulier invult, dan weet u snel of uw schade vergoed wordt. 
Het is ook altijd verstandig om naast uw reisverzekering een annuleringsverzekering af te sluiten. Gaat u lastminute op wintersport vakantie? Ook dan is een annuleringsverzekering verstandig. Wanneer u onverhoopt eerder naar huis terug moet keren, kunt u via de annuleringsverzekering de gemiste vakantiedagen alsnog vergoed krijgen.

29 oktober 2016
Emiel
2522

Hoe gaat u op wintersport? Voor wintersport last minutes is wellicht de trein of het vliegtuig een mooie keuze. U bent snel en veilig op uw bestemming.

De Skitrein: van uw woonplaats tot aan de piste

De ski trein is een goed alternatief voor de auto. Het is snel, veilig en comfortabel. Met een wintersport trein komt u uitgerust op uw bestemming aan. Dit zijn slechts een paar voordelen van het reizen per trein. In veel wintersportgebieden hebt u geen auto nodig. Het openbaar vervoer vanaf het station naar uw accommodatie en van uw accommodatie naar de skipistes is meestal goed geregeld. Doordat u vroeg aan komt op uw bestemming en pas weer laat hoeft te vertrekken, kunt u extra tijd doorbrengen op uw bestemming. Bovendien bespaart u op kosten als brandstof, tol en vignetten. In de skitrein naar oostenrijk en frankrijk, bent u van alle gemakken voorzien! Ga naar NSinternational.nl voor de beste treinreizen naar alle populaire wintersport gebieden.

29 oktober 2016
Emiel
1727

De meeste wintersporters gaan met de auto op wintersport. Hier vindt u alles wat u moet weten om veilig met eigen vervoer op uw bestemming aan te komen.

Goed voorbereid op vakantie met de auto

Plan uw route en ga uitgerust op reis. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een routeplanner in de auto. Het is echter verstandig om voor u op reis gaat uw route te bestuderen. Neem een uitdraai van uw route en een ouderwetse wegenkaart mee. De meeste ritten naar de skigebieden duren ruim meer dan 10 uur. Zorg er voor dat u goed uitgerust bent voor u op reis gaat. Vertrek op tijd, neem voldoende pauze en wissel regelmatig van bestuurder. Houdt hiermee rekening, wanneer u uw reis plant. Zorg er ook voor dat iedere bestuurder bekend is met de route naar uw wintersport bestemming.

19 maart 2018
Emiel
1547

Wanneer u gaat wintersporten, is een goede ski uitrusting van groot belang. Zo voorkomt u blessures tijdens uw skivakantie en kunt u veilig en comfortabel afdalen. Hier vindt u goedkope skispullen en skimateriaal van hoge kwaliteit.

Een volledige ski uitrusting bestaat uit meer dan alleen ski’s, skischoenen en skikleding of snowboard kleding. Afhankelijk van het soort skiër dat u bent, kunt u uw ski uitrusting aanpassen. Bent u een fervente off-piste skiër, dan zijn een lawine pieper, airbag en een schep een must. Houdt u het liever bij de pistes, ook dan zijn er nog genoeg items die niet mogen ontbreken in uw ski gear. Naast een goede skihelm en een skibril is ook een goede rugbeschermer het overwegen waard. Met de juiste gear kunt u veilig op en naast de pistes skiën. Voor uw comfort kunt u uw skiwear nog uitbreiden met diverse accessoires. Zonnebrandolie, lipbalsem en een hotpack hand of voet warmer kan hoog in de bergen geen overbodige luxe zijn. De vraag is nu, gaat u de ski kopen of huren. Online stelt u gemakkelijk en snel uw ideale ski gear samen bij ski shop A.S. Adventure. Hier kunt u terecht voor alles op het gebied van skiën en snowboarden!