menu

Vraag & Antwoord

Wintersport vraag en antwoord. De leukste vakantie-weetjes en tips en tricks. Voor een heerlijke wintersport zonder zorgen.

7 december 2016
Willem
1128

Wat zijn de verkeersregels in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Tsjechië voor een wintersport met de auto! De meeste Nederlanders gaan met de auto op wintersport vakantie. Dit wordt veel als het meest praktische gezien voor een wintersport vakantie. Er is echter voldoende om rekening mee te houden. Zo zijn de verkeersregels in de Europese landen niet overal gelijk. Het is dan ook handig om te weten waar u rekening mee moet houden. Zo komt u veilig op uw wintersportbestemming en weer thuis.

 

Wanneer winterbanden wisselen

Hoe sneeuwkettingen omleggen

1 augustus 2017
Willem
4183

Is een skihelm verplicht in Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Tsjechië, Andorra of Noorwegen? Los van het feit, dat het natuurlijk sowieso verstandig is een skihelm te dragen, zijn er ook genoeg regels die het dragen van een skihelm kunnen verplichten. Maar, wanneer of waar is het verplicht een skihelm te dragen? Doordat er in Europa geen algemene bepaling is, die het dragen van een skihelm verplicht, is dit per land en vaak per regio anders. Waar u ook naar toe gaat in uw wintersport vakantie, wij adviseren tijdens het wintersporten altijd een skihelm te dragen.

Voordelige skihelm online kopen

9 november 2017
Willeke
962

Ski’s, skischoenen, skistokken of snowboard kopen of toch liever huren? De voor- en nadelen voor eigen skispullen! U heeft goed skimateriaal nodig, of u het nu huurt of koopt. Wat is nu handig en voordelig qua ski-uitrusting, wanneer je vaak de piste afgaat of off-piste gaat? De keuze tussen kopen en huren, roept een aantal vragen op. Om de keuze voor u gemakkelijker te maken, hebben wij wat mogelijkheden voor u op een rijtje gezet.

2 mei 2017
tirendo.nl
1061

Ook al wordt het in Nederland misschien niet altijd erg koud, of kan je de dagen dat het vriest aan twee handen tellen (soms vier…), toch kan het ook bij ons handig zijn om op winterbanden te rijden. Daarnaast is Nederland klein, wat de kans groot maakt dat je ook eens de grens over rijd. Dus nog meer redenen waarom we eens moeten kijken naar de ditjes en datjes van winterbanden.

19 januari 2016
Emiel
1001
29 oktober 2016
Emiel
1991

In alle wintersport landen zijn winterbanden verplicht. Als u betrokken bent bij een auto ongeval en u heeft geen winterbanden, zult u zelfs aansprakelijk worden gesteld voor het ongeluk. Ga dus nooit op wintersport reis zonder goede winterbanden. De beste winterbanden heeft u gemakkelijk en snel online besteld. Ze worden zonder verzendkosten bij u of uw autogarage bezorgd.

29 oktober 2016
Emiel
2037

In de meeste wintersport landen zijn sneeuwkettingen verplicht. Met behulp van verkeersborden wordt aangegeven wanneer u sneeuwkettingen moet gebruiken. In de meeste landen krijgt u een hoge boete wanneer u deze regels negeert. Uiteraard is een goede sneeuwketting ook voor uw eigen veiligheid en comfort. In veel situaties komt u met de auto de berg niet eens op zonder kettingen. Ga veilig op weg voor uw wintersport!

Sneeuwkettingen verplicht

In het geval van een verkeersongeluk waar u bij bent betrokken, wordt u aansprakelijk gesteld wanneer u geen sneeuwkettingen hebt gebruikt. De beste sneeuwkettingen heeft u gemakkelijk online besteld en super snel in huis.

Pagina 1 van 2