Mijn geld en betaalpas(sen) zijn gestolen


Mijn geld en betaalpas(sen) zijn gestolen

Het is het minst leuke moment om op vakantie niet bij uw geld te kunnen komen. U kunt niet even naar de bank gaan om geld op te halen. Het idee dat een ander uw pinpas in bezit heeft is al helemaal geen lekker vakantie gevoel.  

Betaalpas(sen) kwijt of gestolen

Bij diefstal of verlies van uw pinpas, kunt u deze 24 uur per dag laten blokkeren. Gebruik hiervoor het alarmnummer van uw bank. Let erop dat een dergelijk nummer binnen Nederland een gratis 0800 nummer is. Deze kunt u niet vanuit het buitenland bellen. Hiervoor heeft de bank een apart telefoonnummer.

Geen betaalpassen meer, wat nu?

U bent uw pas kwijt, u heeft hem direct laten blokkeren bij uw bank, maar wat nu. Zonder uw bankpas heeft u misschien helemaal geen beschikking meer over uw geld. Dit is heel vervelend als u in het buitenland op vakantie bent. In dit geval is er nog een oplossing. In heel veel plaatsen in Europa kunt u terecht bij een Western Union kantoor. In Nederland zijn dit de GWK (grens wissel kantoren) op bijvoorbeeld stations. Als u familie of vrienden heeft in Nederland, kunnen zij voor u geld storten op een GWK kantoor. Vervolgens kunt u met een transactie code het geld ophalen bij een GWK kantoor bij u in de buurt. Op onze website vindt u bij de skigebieden informatie over aanwezigheid van een dergelijk GWK punt. Op deze manier weet u altijd zeker dat u nooit zonder geld komt te zittten tijdens uw wintersport vakantie.

Update: zaterdag, 21 maart 2015
Emiel
1334
Gepubliceerd op woensdag, 23 oktober 2013

Reviews Mijn geld en betaalpas(sen) zijn gestolen

(0 beoordelingen)