Een wintersport inclusief skipas


Een wintersport inclusief skipas

Voor elk skigebied heb je een skipas nodig. Deze kun je op locatie kopen. Ze zijn veelal verkrijgbaar per dag of per week. Op deze manier kun je van alle skiliften gebruik maken. Je kunt ook bij het boeken van je wintersport vakantie direct een skipas regelen voor je gehele verblijf. Bij Bizztravel zijn alle vakanties altijd inclusief skipas.

Wintersport inclusief skipas

Wat is een skipas?

Een Skipas is een identificatie welke zichtbaar aan bovenkleding van een skiër moet zijn bevestigd. Hiermee geeft men aan dat er betaald is voor het gebruik van skiliften en skipistes in een bepaald skigebied.
Men kan een skipas kopen voor verschillende periodes, variërend van een seizoen-, een week- of een dagkaart. De skipas kan ook worden beperkt tot soorten liften. Het is mogelijk dat bij ernstige overtredingen van vastgestelde regels een skipas wordt ingetrokken.

Veel skigebieden zijn onlangs overgestapt op het gebruik van digitale skipassen met een RFID-chip. Dit maakt de controle makkelijker waardoor lift gebruik versnelt kan worden. Ook kan men deze kaarten vaak handig online "opladen" of verlengen.

Wat kost een skipas?

Prijzen van skipassen verschillen per land en per gebied. De prijs is uiteraard mede afhankelijk van populariteit, hoeveelheid skiliften en kilometers piste. Enkele voorbeelden van prijzen voor skipas kopen 2013-2014 (prijzen zijn voor volwassenen en per persoon):

  • Oostenrijk: €200,- tot €250,-
  • Frankrijk: €150,- tot €300,-
  • Frankrijk - Trois Vallees: €260,-
  • Duitsland: €100,- tot €200,-
  • Duitsland - Winterberg: €100,-
  • Zwitserland: €230,- tot €310,-
  • Zwitserland - Zermatt: €310,-
  • Italië: €175,- tot €250,-
  • Italië - Livigno: €210,-
  • Tsjechië: €75,- tot €130,-

Waar koop ik een skipas?

Bij het boeken van een wintersport vakantie via een reisaanbieder heeft u veelal de wintersport inclusief skipas geregeld. Bijvoorbeeld bij Bizztravel, hier is uw boeking altijd inclusief skipas. Zo bent u verzekerd van een goedkope skipas voor uw wintersport. Een skipas is meestal voor 6 dagen en beperkt zich tot 1 persoon voor een bepaald skigebied. Er zijn altijd mogelijkheden om een skipas te verlengen. Let hierbij wel op de voorwaarden en prijzen. Een skipas voor 1 dag zit gemiddeld tussen €30,- en €60,-.

Wintersport incl skipas boeken bij Bizztravel

Update: maandag, 28 mei 2018
Emiel
1705
Gepubliceerd op zondag, 13 oktober 2013

Reviews Een wintersport inclusief skipas

(0 beoordelingen)